feest met verhalen

Venus Mars Vulcanos 150pxZeus en Herakles. Thor en Freya. Koning Arthur. Tristan en Isolde. Je kent de namen vast wel, maar ken je de verhalen ook? Babboes geeft goden en helden een menselijk gezicht, waardoor deze klassiekers blijven boeien.

De hieronder genoemde verhalen zijn slechts een greep uit het repertoire. Er komen regelmatig nieuwe mythen bij. Het is mogelijk om met meerdere verhalen een programma samen te stellen van 20-60 minuten.

Bel of mail om te overleggen over de mogelijkheden.

 

De Groene Ridder - een koning Arthur-legende (8+)

Op nieuwjaarsdag brengt een mysterieuze groene ridder een bezoek aan het hof van koning Arthur en doet de ridders van de ronde tafel een wonderlijk voorstel.  Gawain neemt de uitdaging aan en zet daarmee zijn leven op het spel.

Spannend verhaal over heldenmoed en betrouwbaarheid. Voor iedereen vanaf 8 jaar, of een (iets) pikantere versie voor volwassenen.
Duur: 30 - 40 minuten.

Tristan en Isolde (16+)

iedereen kent de namen van dit legendarische liefdespaar. Hun verhaal is een epos vol heldendaden, list en bedrog en natuurlijk romantiek. Babboes vertelt de hoogtepunten uit deze Middeleeuwse ‘soap’ in een voorstelling van circa 50 minuten.

Noordse mythen (8+)

  • De appels van Iduna - over het middel om eeuwig jong te blijven
  • Thor's hamer - over de grootste krachtpatser en een komische verkleedpartij

Griekse mythen (8+)

  • Zeus en Io (10+) - over het meisje waar de Ionische Zee zijn naam aan dankt en de herkomst van andere bekende woorden (inclusief de mythe van Pan en Syrinx)
  • Atalante en Meleager (10+) - over een sterke vrouw en een man die aan zijn noodlot probeert te ontkomen
  • Koning Midas (8+) - over een koning die niet altijd nadenkt voordat hij iets zegt, en dat heeft gevolgen!

TIP: luister eens naar mijn opname van Pan en Syrinx op SoundCloud.

Babboes Ja leuk, vaker vertellen in de klas. Maar hoe maak je tijd om dat voor te bereiden? Daarvoor gaf ik tips op de blog… https://t.co/cSQwRs447u
Babboes De laatste dagen verdiep ik me in de gebeurtenissen van de Tweede Wereldoorlog in mijn eigen wijk, voor een educati… https://t.co/baaABlwUiJ