verhalenverteller Melanie Plag

Zomerverhalen

 • De drie dochters

  Mongools volksverhaal

  Een vrouw had drie dochters waar ze alles voor deed. Rijk waren ze niet, maar de moeder zorgde ervoor dat de drie zusjes altijd voldoende te eten hadden, dat ze nette kleren hadden en er altijd fris en verzorgd uitzagen. Van 's morgens vroeg tot 's avonds laat zorgde de vrouw ervoor dat haar dochters niks tekortkwamen. Toen de meisjes oud genoeg waren om te trouwen, verlieten ze een voor een het huis van hun moeder.

   

 • De drie vlinders

  Vrij vertaling van: "The three butterflies" door Paro Anand (India)

  Er waren eens drie broers: Neeli, Peeli en Lali. Het waren vlinders, de mooiste vlinders van het land, en ze waren elkaars beste vrienden. Alles wat ze wisten, hadden ze van hun moeder geleerd. Ze had hen zo veel verteld, "Maar," zei ze, "het allerbelangrijkste is dat je elkaar altijd steunt, vergeet dat nooit.

   

 • De gebarsten pot

  Aziatisch volksverhaal

  Kamal woonde lang geleden in India. Hij woonde met zijn ouders en zijn zusjes in een klein huisje op de helling van een berg. Kamal was de oudste van de kinderen en hielp zijn ouders wanneer hij maar kon.

   

 • De regenboog

  De zon scheen. Vrolijk strekte ze haar stralen uit naar de wereld onder haar. Ze verwarmde de grond, de planten, de mensen en dieren. Iedereen werd blij van haar. Dat wist ze zeker.
  Maar wat gebeurde daar? Een donkere schaduw viel op de bossen en velden. Een grote grijze wolk schoof tussen de zon en de wereld.

   

 • De zon en de wind

  De Zon en de Wind hadden een keer ruzie over wie het sterkste was. Ze beweerden allebei dat ze zelf het sterkste waren. Terwijl ze aan het kibbelen waren zagen ze een wandelaar lopen, die een wijde mantel droeg.

   

 • Een heerlijke vakantiedag

  Vouw-en-vertelverhaal

  Zorg dat je een stapeltje krantenpagina’s klaar hebt liggen. Vertel het verhaal en volg de instructies tussen de vierkante haken.