feest met verhalen

Hieronder staat een aantal van de projecten waar Babboes aan meewerkt(e). Ik ben vooral geïnteresseerd in projecten op het raakvlak van verhalen en beeldende vorming in combinatie met kinderen van de basisschoolleeftijd of jonger. Heb je een idee? Neem gerust contact op met me op. Je kunt me altijd vragen, als verteller, docent, mee-denker of organisator.

koetshuis RandenbroekBabboes startte in 2015 samen met Kees Geelhoed en Camilla Koevoets Verhalen in het Bos: vier keer per jaar biedt het sfeervolle Koetshuis Randenbroek te Amersfoort een podium aan vertellers en live muziek, voor iedereen van 7 tot 107 jaar.

Bremer Stadsmuzikanten uitsnedeIn 2014 en 2015 maakte Babboes in opdracht van de Vertelacademie korte voorstellingen voor vertelfestival 'Feuerspuren' in Bremen. Met mimiek, gebaar en doordachte woordkeuze vertelde ze een Nederlandstalig verhaal aan Duits publiek.

Flehite klein

In de winter van 2012-2013 ontwikkelde Babboes in opdracht van museum Flehite samen met beeldend kunstenaar Anna Skubisz voor kinderen het project 'Over Vroeger'.

WSD logo Mats RehnmannMelanie was van 2011 t/m 2015 voorzitter van de landelijke werkgroep Wereldverteldag (WVD). Jaarlijks op 20 maart is World Storytelling Day: vertellers uit de hele wereld vragen op die dag aandacht voor de kunst en het ambacht van vertellen. De werkgroep WVD co├Ârdineert de activiteiten in Nederland.

 

StoryAwards2011 PS1 kleinVan 2010 tot en met 2016 vertelde Babboes de winnende verhalen tijdens de prijsuitreiking van StoryAwards, een schrijfwedstrijd voor jongeren van 8-25 jaar uit Amersfoort en omstreken.

[foto: Patrick Siemons, 2011]